18 juni 2016

Informatiegovernance

Informatiegovernance beschrijft de processen, rollen, het beleid, de standaarden en de criteria die ervoor moeten zorgen dat informatie op een effectieve en efficiënte manier worden ingezet om de organisatiedoelstellingen te halen.

Governance gaat over het optimaal inrichten van de informatie-organisatie – met strategie, beleid, standaarden en duidelijke processen – zodat gedurende de hele informatiemanagement (EIM) levenscyclus de juiste procedures worden gevolgd.

Erik Hartman Communicatie begeleidt opdrachtgevers in het tot stand brengen van een optimale informatiegovernance.


ADVIES BIJ INFORMATIEGOVERNANCE

Wij hebben een methodiek ontwikkeld die organisaties snel en transparant brengt naar een hoger niveau van informatiemanagement.

EIM levenscyclusNa een volwassenheidsanalyse van de informatie-organisatie adviseren wij over de te nemen maatregelen en begeleiden wij de organisatie in het optimaliseren van de informatiegovernance. Wij adviseren over het informatiebeleid, de informatieprocessen en de in te zetten standaarden.

Erik Hartman Communicatie heeft de informatiemanagement levenscyclus gevisualiseerd in een handige poster.

Dit is een praktisch instrument om de stappen in een informatiemanagement project te bespreken binnen je projectteam en met andere betrokkenen.

Bekijk de poster EIM Levenscyclus (pdf)

 

 


AANBEVOLEN LITERATUUR: MANAGING CHAOS – LISA WELCHMAN

managing_chaosVoor een heldere uitleg over informatiegovernance is het boek Managing Chaos van Lisa Welchman een uitkomst.

“Few organizations realize a return on their digital investment. They’re distracted by political infighting and technology-first solutions. To reach the next level, organizations must realign their assets—people, content, and technology—by practicing the discipline of digital governance. Managing Chaos inspires new and necessary conversations about digital governance and its transformative power to support creativity, real collaboration, digital quality, and online growth.”

Erik Hartman schreef een recensie van Lisa’s boek op CMS Wire

Gebruik kortingscode HARTMAN en ontvang 20% korting

vanaf $ 22 USD (excl. BTW) | e-book, paperback (excl. verzendkosten) | bestel

 

 


TRAINING INFORMATIEGOVERNANCE

Governance“Meer mandaat voor de informatieprofessional!” Het gebrek aan duidelijkheid over informatiebeleid, de standaarden en de verantwoordelijkheden vertraagt de organisatie in het bereiken van de digitale ambities. Deze training legt uit hoe digitale governance helpt bij het versnellen van de digitale strategie.

vanaf € 695,- online en vanaf € 1.500,- in-company | meer informatie